Krav om mundbind i folkekirken og forsamlingsforbud

Der er kommet nye covid-19 restriktioner.

I kirkerne gælder det, at alle skal bære
mundbind, indtil de sidder på deres bænk. Her må man gerne fjerne mundbindet, men når man forlader kirken, skal mundbindet bæres.

Forsamlingsforbuddet gælder ikke i kirkens lokaler, hverken i kirken eller i Konfirmandhuset.
Her gælder, at der skal være 2 meter mellem syngende gæster og 1 meter, når man ikke synger.

På kirkegården
må man forsamles op til 10 personer, - ved begravelser på kirkegården dog op til 50 personer.

Hvis man ønsker at modtage nadver i kirken, skal man ikke bære mundbind, heller ikke når man går op til alteret og returnerer til sin plads.

I forbindelse med menighedsaktiviteter, foredrag og koncerter med offentlig adgang, gælder de almindelige regler for brug af mundbind i lokaler, hvor folkekirken og andre trossamfund gennemfører aktiviteter.

Det betyder, at deltagere på 12 år og derover skal bruge mundbind, når de går ind og ud af lokalet, samt når de bevæger sig rundt i lokalet. Kravet om mundbind gælder ikke, når deltagerne sidder ned.